Nye asyltal: asylansøgere strømmer ind og familiesammenføringer slår rekord

Regeringen har i sin snart toårige levetid haft svært ved at opvise resultater, men på ét område har den dog haft en bragende succes.

 

Danmark er under den nuværende regering blevet et af Europas højattraktive asylansøgerlande med en stigning i antallet af asylansøgere fra 3.806 under den tidligere regering i 2011 til ikke færre end 6.184 asylansøgere i den nuværende regerings første leveår i 2012.

 

Og successen fortsætter.

 

Over 7.000 asylansøgere i 2013

Alene i årets første otte måneder har Danmark modtaget i alt 4.817 asylansøgere, og en simpel udregning med et gennemsnitligt antal per måned ganget med tolv bringer det samlede antal asylansøgere op på 7.225 ved årets slutning.

 

Og det antal er endda lavt sat. Erfaringsmæssigt kommer der således langt flere asylansøgere i årets sidste tre måneder end i årets første ni måneder.

 

Således lå eksempelvis det gennemsnitlige antal asylansøgere i årets første ni måneder i 2012 på 473 per måned. Det antal steg i årets sidste tre måneder til gennemsnitlig 641 asylansøgere per måned.

 

Hvis denne trend i lighed med tidligere år også kommer til at holde stik i år, vil antallet af asylansøgere i her i 2013 passere de 7.500 og dermed repræsentere en fordobling i forhold til 2011 under VKO’s stramme asylpolitik, hvor Danmark som nævnt modtog 3.806 asylansøgere.

 

Antal familiesammenføringer er eksploderet

Regeringens markante lempelser i VKO’s stramme politik på familiesammenføringsområdet er nu for alvor slået igennem.

 

Således blev der alene i årets første otte måneder givet tilladelse til flere familiesammenføringer end i hele 2012.

 

Læs også
Skruen uden ende: Nu har antallet af familiesammenføringer overhalet asyltallet med næsten tusinde

De tørre tal: indtil 31. august i år er der blevet givet 3.280 tilladelser til familiesammenføringer mod 3.170 for året samtlige tolv måneder i 2012.

 

Efter det simple regnestykke med gennemsnitlige tilladelser per måned gange med tolv, vil antallet af tilladelser til familiesammenføringer i år nå op på 4.920.

 

Somalierne strømmer stadig ind i landet

Med 887 asylansøgninger har syriske flygtning indtil videre i år overhalet somalierne, som sidste år med 919 asylansøgere lå på førstepladsen med syrerne på andenpladsen med 822 asylansøgninger.

 

Men somalierne er med 711 asylansøgninger i årets første otte måneder stadig godt med, og udgør efter syrerne den næststørste gruppe af asylansøgere.

 

Også russere søger i stærkt stigende antal asyl i Danmark. Alene i årets første otte måneder kom der 598 asylansøgere fra Rusland mod 525 for hele året 2012.

 

En anden gruppe af asylansøgere, der også har fået øjnene op for Danmark som et godt asylland, er de statsløse, der primært består af palæstinensere. Af dem kom der i årets første otte måneder 227 mod 200 for hele 2012.

Læs også
DF kræver loft over familiesammenføringer – Lars Løkke reagerer meget mere kritisk end Inger Støjberg

 

Serbere, iranere og afghanere er stadig store grupper

I lighed med de tidligere år er serberne stadig en af de store grupper, der søger syl i Danmark, I året første otte måneder kom der i alt 425. Sidste år lå antallet på 559, så det bliver nok det samme i år.

 

Fra Afghanistan kom der i årets første otte måneder i alt 292 asylansøgere mod 577 for hele 2012, så ved året slutning vil der nok her være tale om et lille fald.

 

Det samme vil formentlig gøre sig gældende hvad angår iranere. I alt søgte 264 iranere asyl i løbet af årets første måneder mod 549 i hele 2012.

 

Hvad angår de øvrige flygtningeproducerende lande ligger antallet af asylansøgere i årets første otte måneder på under 100 for dem alle bortset fra gruppen ”Øvrige,” hvorfra der i år indtil 31. august kom 756 asylansøgere mod 815 i 2012

 

Regeringens lempelser skader integration og samfundsøkonomi

Som det fremgår af de nyeste asyltal, er regeringens lempelser nu for alvor slået igennem med en eksplosiv udvikling i antallet af familiesammenføringer og kraftigt forøget tilstrømning af asylansøgere.

Læs også
Sensationel afstemning: Tyskere siger et rungende nej til familiesammenføring

 

Men lempelserne i familiesammenføringsreglerne er en skadelig udvikling, der vil gøre det lettere for uuddannede landarbejder fra Pakistan eller Tyrkiet at få adgang til familiesammenføring i Danmark.

 

Det mener tidligere chef for Rockwoolfondens Forskningsenhed og forfatter til tobindsværker, ”Det Danske Velfærdssamfunds Historie”, Gunnar Viby Mogensen.

 

Han bakkes ifølge Kristeligt Dagblad op af lederen af den tidligere regerings integrationstænketank, Erik Bonnerup.

 

Det vil komme flere uudannede med økonomiske belastninger til følge

De henviser begge til, at regeringens lempelser i udlændingeloven og i sær lempelserne i reglerne om familiesammenføring og afskaffelsen af pointsystemet, der favoriserede veluddannede, vil være dybt skadelige blandt andet på grund af de mange familiesammenføringer, de vil medføre.

 

”Konsekvenserne af lempelserne kan blive alvorlige. De udvider den personkreds, som det danske samfund er forpligtet til at underholde,” siger Gunnar Viby Mogensen til Kristeligt Dagblad.

 

Læs også
Tyskerne kræver, at deres udlændingeminister står benhårdt fast på nye skrappe krav til familiesammenføring

Og Erik Bonnerup er enig:

 

”Man må se i øjnene, at der vil komme flere uuddannede, som det er vanskeligt at integrere, og det vil give nogle økonomiske belastninger,” understreger Erik Bonnerup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…